Ravioles Defroidmont

Smakelijk en ambachtelijk: ravioli met Ardeense ham, zalm, geitenkaas en basilicum, pasta met vierkazensaus of bolognaise.

Generous

Generous is een nieuwe Belgische ambachtelijke koekjesmaker met een breed gamma aan biologische, glutenvrije en vooral heerlijke producten! Uiteindelijk zijn het onze zoete bekjes die ons leiden tot de ontwikkeling van onze koekjes en andere producten. Onze productieplaats is gelegen in Anderlecht, België, waar wij onze smaakvolle delicatessen creëren geïnspireerd door de Belgische koeken-en bakkerijtradities.

bezoek hun website

Sikou

Sikou produceert Belgisch bio ijs en gebruikt daarvoor verse melk en verse room uit Waalse boerderijen. De ijsjes zijn gemaakt op basis van eenvoudige recepten met weinig ingrediënten, niet of nauwelijks bewerkt buiten hun werkplaats en bij iedereen beked. Meer weten? www.sikou.be en Facebook.com/sikoubio.

Peter & Lila

Het ijs van ’Glacées Douceurs’ wordt ambachteljk bereid met lokale en natuurlijke producten. Peter en Lila selecteren hun grondstoffen zorgvuldig op smaak. Groene muntthee, viooltjes, wiite chocolade met bosbessen, kastanjepuree of lavendel, hier moet je zijn voor de meest verrassende smaken!

Bezoek hun website

Bonbons à l’Ancienne

Deze ambachtelijke snoepjesfabrikant maakt maar liefst 32 soorten artisanale snoepjes en lekkernijen! Zuurtjes en cuberdons: een zoete streling voor de tong!

de website

Cirkle

Circkle is een nieuwe online kruidenier die de manier waarop je boodschappen doet totaal zal veranderen. Cickle bezorgt een breed gamma aan seizoenale, biologische en ambachtelijke voeding en neemt jou ongewilde spullen terug mee voor een goed doel.

Safran Gaumais

Zelfgemaakte zoete of hartige pannekoeken met saffraan op basis van ons eigen saffraan en biologische producten uit lokale landbouw.

Full of Good

Full of Good’ zijn lekkere en verse sappen gemaakt uit fruit en groenten, en niet meer dan dat! Bij ’Full of Good’ zijn de sappen koud geperst en nooit verhit waardoor het maximaal aantal natuurlijke vitaminen en mineralen behouden zijn, lekker en gezond! Ontdek onze sappen!

FAVV

Dit Agentschap waakt over de veiligheid van de voedselketen en onze voedselkwaliteit om de gezondheid van mensen, dieren en planten te beschermen. Elk jaar voert het meer dan 100.000 controles uit op grondstoffen en eetwaren die we verbruiken, om onze veiligheid te waarborgen.

Bezoek de website

La Vie Est Belle

La Vie Est Belle maakt al 24 jaar vegetarische pasta en burgers met biologische ingrediënten. Wij springen eruit door onze originele en authentieke laid-back producten. Nieuwigheid: Kinowa.

Check out the website

Les Breuvages de la Chaudasse

Les Breuvages de La Chaudasse is een jonge Belgische onderneming met het doel de smaken volgend uit de oude recepten van de aperitiefdranken uit onze gastronomisch erfgoed terug te halen. De hypocras, een gekruide wijn uit de middeleeuwen, of de Hydromel, het oudste alcoholische drankje van de wereld en alsook zoete en overheerlijke likeur. Proost!

Peas and Love

De stedelijke boerderij ’Peas and Love’ biedt moestuintjes van 3m² aan bewoners die er zorg voor dragen, genaamd de ’stedelijke boeren’ zodat zij zich terug kunnen binden aan de natuur naast het leven in de stad.

Eleonas

Wij brengen u de meest verfijnde, hoogste kwaliteits biologische producten met de beste prijs-kwaliteit verhouding uit Griekenland onder onze merknaam ELEOS. De producten van ELEOS komen van boeren uit kleine familie landgoederen in Griekenland die dezelfde waarden als ons koesteren. Onze producten gaan van olijfolie tot olijven, alsook kruiden, griekse pasta, tapenades, peper tapenades, honing, feta, kefir en Griekse joghurt. We ondersteunen de lokale economie op ethische en duurzame wijze en genieten volop van de kwaliteit en de rijke smaak van de producten.

Archy’s

Biologische producten gemaakt met quinoa

Café Chorti

Het is een burgerlijke, solidaire en multinationale samenwerking tussen de producenten uit Maya Chorti in Guatemala: verwerkers, verspreiders en simpele burgers. Het doel is om de winsten te delen en om aan iedereen een waardig en rechtvaardig leven te bieden. Het is een heerlijke koffie gemaakt op mooie wijze: het is ons een plezier om alle actoren van CAFE CHORTI voor te stellen

Smartmat

Smartmat is opgericht in 2011 en bestaat uit een team van jonge mensen die gepassioneerd zijn door het idee dat een breed publiek dagelijks de mogelijkheid heeft om gezonde, evenwichtige en kwaliteitsvolle voeding te consumeren. ’Wat eten we vanavond?’ is een dagelijkse vraag! Smartmat heeft een oplossing voor deze dagdagelijkse stress: wij gaan winkelen, wij stellen gezonde, gevarieerde, evenwichtige en inspirerende menu’s samen en wij leveren op ecologische manier aan huis zodat u gemakkelijk heel de week geweldig lekkere maaltijden kan bereiden. Smakelijk!

Rama Rao

La route des curry’s’ is een culinaire reis doorheen de verschillende curry’s op de wereld en onze gerechten zijn 100% biologisch.

Julien Lapraille

De naam Julien Lapraille klinkt u mogelijks bekend in de oren. Julien begon zijn culinaire carrière aan l’Ecole Hôtelière de Namur en vervolgde zijn opleiding in Frankrijk met een specialisatie in het gebak. In het jaar 2014 schitterde hij in het programma Top Chef met een mooie 7e plaats. U hoeft Julien echter niet te missen, want hij verschijnt vandaag de dag nog als culinair meesterbrein bij RTL Belgique. Hiernaast organiseert hij culinaire workshops en biedt hij zijn talenten aan huis aan. Lang verhaal kort: een talentvolle chef waar veel van te leren valt!

Site : http://www.julienlapraille.be/