Ferme Nos Pilifs

De Ferme Nos Pilifs is een sociale werkplaatst, gevestigd te Brussel binnen een betoverend kader, met het doel om zinvol, waardevol en lonend werk te bieden aan iedereen met een handicap. De boerderij is actief binnen het biologische tuinieren, duurzame voeding en het onderwijzen van jongeren over het milieu.

Bezoek de website

Bruxelles Environnement

Leefmilieu Brussel, de Brusselse administratie op het vlak van milieu stelt u de Good Food strategie van Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor: namelijk diens doelstellingen en de gebieden van actie, met de steun van Maitres maraichers, composteerders en Frigo.

Greenpeace

We zullen onze Food For Life campagne voorstellen, een campagne die duurzame alternatieven naar voor brengt; CSA, kringloopboerderijen en natuurlijk lokaal en bio zijn volgens ons de toekomst.

Natagora

Wil je de natuur in de stad beschermen? Wil je meer biodiversiteit in uw tuin of op uw balkon? Natagora biedt u diverse informatiebronnen en opleidingen aan om u te helpen (conferenties, adviesfiches, een beurs over wilde planten, website, natuurlijke modeltuinen etc.).

Inter-environnement Bruxelles

De onafhankelijke organisatie IEB verenigt 80 wijkcomités en bewonersgroepen die ijveren voor de verbetering van de levenskwaliteit in Brussel. De inwoners buigen zich over stedelijke, ecologische en sociale kwesties.

Bezoek de website

Vivaqua

Een beetje dorstig? Kom ons vers en lekker kraantjeswater proeven.

Energies et Ressources

Energies et Ressources maken individuen bewust betreffende duurzaam beheer van bronnen door groepsinkopen van energie, informatiesessies en workshops over hoe meubelen kunnen worden gemaakt met gered materiaal (vooral houten paletten).

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

Het IRSNB komt met pedagogische spellen en documenten over biodiversiteit: de nieuwe biogestes machine, spellen over bijen en ecosysteemdiensten en een verrassing voor de winnaars!

Milieuraadgeving stad Brussel

Eco-Conseil informeert, adviseert en steunt de bewoners inzake alle milieugebonden onderwerpen (biodiversiteit, rationeel energieverbruik, eco-verantwoordelijk gedrag, gemeentelijke milieupremies enz.) en waakt over de voorbeeldige rol van de Stad Brussel op het gebied van duurzame ontwikkeling

Imagine Magazine

Imagine Demain le monde is een Belgisch, franstalig magazine dat 6 keer per jaar wordt gepubliceerd. Het behandelt onderwerpen zoals ecologie, sociale problemen en relaties binnen deze ontwikkelende wereld. Het behoort tot de langzame pers beweging en bevat een vrije, niet-conformistische houding tegenover de huidige wereld en de toekomst. Het biedt zowel innovatieve als kritische inhoud dat zoekt naar alternatieve wijzen ter ontwikkeling en zoekt naar positieve oplossingen voor onze grootste problemen.

Website

Passeurs d’énergie

Het vzw Passeurs d’Energie tracht zij die zoeken naar informatie te verbinden met zij die hen kunnen helpen door hun ervaring betreffende duurzame behuizing en energie- en milieuvriendelijk leven te delen.

WWF

Het WWF stelt u de Rangerclub voor: dit is de coolste club uit het land voor jonge liefhebbers van natuur of dieren. Kom bij onze stand ontdekken op welk dier u lijkt!

ASBL Mille lieux

Faune et Biotopes is de redacteur van Mille Lieux, een multidisciplinair tijdschrift over het duuzaam beheer van natuurgebieden. Een van onze doelen is om stakeholders bewust te maken van de problemen en hen ondersteunen om hun land op duurzamere wijze te beheren.

Casteels Rozen

Casteels rozen’ is de belangrijkste rozenkwekerij van het land, met meer dan 1000 verschillende verbluffende soorten. Zeker de kleurrijkste plaats van’Landelijk Brussel’ met tuin en balkon rozen in alle vormen , kleuren en geuren.

Don’t waste our future

We nodigen jou en jouw gemeente graag uit om het gevecht tegen voedselverspilling te ondersteunen en om je te inspireren om ook zelf actief de strijd tegen honger aan te gaan samen met je gemeenschap. Je komt er alles over te weten op onze stand en je kan je steun meteen tonen door het DWOF-charter te ondertekenen.