Cuisine potager (Claude Pohlig)

Claude Pohlig, Meesterkok van België Namen Slow Food al meer dan 30 jaar, biedt een keuken op basis van lokale producten en biologische boeren. Ontdek de biodiversiteit door een verrassend gerecht: vergeten groenten, wilde planten en eetbare bloemen.

www.cuisine-potager.be

Comme Ma Grand-Mère

Bij Comme ma Grand-Mère gebruiken ze alleen maar verse en lokale seeizoensproducten, als het kan ook bio. Kom ze proeven, de pannenkoeken zoals grootmoeder ze maakt: lekker groot, lekker zoet of lekker hartig! Een ter plaats gemaakte lekkernij om eindeloos van te genieten...

www.commemagrandmere.be

Vin Naturel

Deze producenten belichamen de democratisering van de toegang tot natuurlijke wijn. Hun methode gaat verder dan de productie van biologische wijn, omdat de druiven op natuurlijk wijze gisten zonder chemische ingrepen of toevoeging van sulfieten.

www.vinnaturel.be

Permafungi

PermaFungi is een sociaal doel coöperatie, die koffiedik recycleert tot ultra verse champignons en witlof, biologische en lokale producten. Om de impact ervan te maximaliseren, PermaFungi biedt paddo kweeksets om te groeien in binnen- en sensibilisatie workshops.

www.permafungi.be

Boentje Café

Het Boentje Café sluit op de No Waste beweging aan. Het café biedt lokale en seizoenproducten aan, altijd met het minst mogelijk aantal verpakkingen! Een plek in de “Lokale” zone is dus helemaal geschikt voor het Boentje Café.

Vidya Ayurveda

Heerlijk vers en ter plaatse gemaakt fruitsap! Koop een sapextractor en maak thuis meer sap!

www.vidya-ayurveda.org

Hoeve Cuvry

De Hoeve Cuvry boerderij bestaat sinds 1873 en produceert kortsluiting varkens en koeien gevoerd met graan geproduceerd op hun land. Hun voedsel niet GGO’s bevat.

www.hoevecuvry.be

Peter & Lila

Peter & Lila bereiden ijs van rauwe melk van de naburige boerderij. actieve leden van Slow Food Silly, ambassadeurs van het goed, schoon en Fair zowel in de keuze van de grondstoffen als samenwerkingen met lokale producenten.

www.peteretlila.be

Little Food

Little Food is een landbouwcoöperatie voorbereiding en promotie van cricket als voedsel. Het biedt u om te denken buiten de doos en neem een ​​vlees alternatief, voedzamer, milieuvriendelijker, down-home en geheel origineel.

www.littlefood.org

Lili Bulk

Lili Bulk is een zero-waste rij in de supermarkt aan de traditionele wijze van consumptie om te buigen door het elimineren van voedingsmiddelen verpakt voor biologische en gezonde producten, kwaliteit en kwantiteit.

www.lili-bulk.com/nl

la Ferme nos Pilifs

"Ferme nos Pilifs" is een aangepaste werk bedrijf waarvan het doel is om zinvol werk, zinvolle en lonend voor iedereen met een handicap. De boerderij is actief in biologisch tuinieren, duurzaam voedsel en onderwijs de jeugd voor het milieu.

www.fermenospilifs.be

Chocolero

IJs bakfietsen met biologische en eerlijke ijs op basis van Peruaanse cacao en koffie, die de vervanger zijn voor de cocastruik.

www.chocolero.com

Belgobon

Belgobon, Belgische restaurant en traiteur, heeft tot doel een dienst van hoge kwaliteit aan te bieden en tegelijkertijd verse producten te garanderen. Wees welkom!

www.facebook.com/Belgobon

Terra Etica

Terra Etica is een coöperatieve die ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt eerlijke en biologische producten uit de beste terroirs van boer landbouw.

www.terraetica.be