L’heureux nouveau

Goedendag, wij zijn L’Heureux Nouveau, een bedrijf dat per fiets manden met bio, lokale en seizoensproducten levert. Vandaag de dag zijn we erin geslaagd een netwerk van bijna 15 kleine handelaars in België alsook een dozijn in Frankrijk, Italië en Spanje op te bouwen om zo hoge kwaliteitsproducten te kunnen bieden tegen een betaalbare prijs. Met onze winst hebben we onlangs het vzw L’Heureuse Nouvelle kunnen oprichten met diens missie om duurzame modellen te promoten, ondersteunen en creëren.

Cuisine potager (Claude Pohlig)

Claude Pohlig kookt met lokale hoeve- en bio producten. Verrassende biodiversiteit in een smulbordje: vergeten groenten, wilde planten en eetbare bloemen..

Bezoek zijn website

Comme Ma Grand-Mère

Bij Comme ma Grand-Mère gebruiken ze alleen maar verse en lokale seeizoensproducten, als het kan ook bio. Kom ze proeven, de pannenkoeken zoals grootmoeder ze maakt: lekker groot, lekker zoet of lekker hartig! Een ter plaats gemaakte lekkernij om eindeloos van te genieten...

Bezoek hun website

Vin Naturel

Deze producenten belichamen de democratisering van de toegang tot natuurlijke wijn. Hun methode gaat verder dan de productie van biologische wijn, omdat de druiven op natuurlijk wijze gisten zonder chemische ingrepen of toevoeging van sulfieten.

Bezoek hun website

Permafungi

PermaFungi is een project van stadslandbouw en van kringloopeconomie dat lekkere oesterzwammen op basis van gerecycleerd koffiedik produceert ! De koffiedik is immers een ideaal substraat voor de oesterzwammenkweek. Deze techniek maakt het mogelijk om elke maand meer dan 400 kg van verse oesterzwammen te produceren en om een afvalstof volledig weg te werken.

Bezoek hun website

Simone a soif !

Simone a soif! (Simone heeft dorst) is een nieuwe, Belgische, ambachtelijke en uitzonderlijke drank. Het is een ’hydrolade’, een volledig natuurlijke drank gemaakt uit plantendamp, versgeperst lokaal fruit, groenten en water. En verder niets? Neen. In tegenstelling tot andere frisdranken op de markt, bevat de onze geen toegevoegde suikers, aspartaam of andere zoetmakers, fosforzuur, bewaarmiddelen, additieven of kleurstoffen. Dit is geen sap (dik en zoet) noch water met een smaakje. Simone a soif! is zo subtiel als een thee infusie met alle voordelen van planten en zonder de schadelijke effecten van suiker.

Vidya Ayurveda

Heerlijk vers en ter plaatse gemaakt fruitsap! Koop een sapextractor en maak thuis meer sap!

Bezoek de website

El Camion FT

Garage à manger is in de eerste plaats het verhaal van de El Camion Food Truck die Joel Geismar al meerdere jaren runt. Onze brandstof zijn biologische, ambachtelijke en streekproducten. Wij dromen van een wereld in de naam van de echte smaak, waar de boerderij en de keuken, kookpot of bord maar één stap van elkaar verwijderd zijn.

Zero Waste Belgium
L’Heureuse nouvelle

Heureuse Nouvelle neemt het werk van Heureux Nouveau over. Het werkt aan fundamentele problemen waar een commerciële entiteit mee zou kunnen zitten. De belangrijkste taken zijn de ondersteuning van lokale landbouwers, de bevordering van duurzame consumentengewoontes en het beschermen van de biodiversiteit. Heureuse Nouvelle is wat we er samen van maken.

Le Champignon de Bruxelles

De rol van de Champignon de Bruxelles is het produceren van gezonde voeding door gebruik te maken van de biologische bronnen van onze stad. Het idee is om paddestoelen te cultiveren op bier. Dit is een ongewone Brusselse manier om exotische paddestoelen te produceren. Vandaag groeien onze kits en het merendeel van onze paddestoelen op zaagsel, maar binnenkort maken wij gebruik van de innovatie die tonnen biologisch materiaal transformeert in heerlijke Shiitake.

Slow Food Metropolitan Brussels

Met dit Brussels Slow Food Village brengen we 17 exposanten/producenten die volop geloven in de Slow Food Filosofie en die hun eigen specialiteiten voorstellen. In dezelfde sfeer van Brussels, eerlijk en kwalitatief brengen we ook een Slow Bar, met emblematische drankjes van onze eigenste lokale helden-brouwers van de Brasseries de la Senne, En Stoemelings en Cantillon, en de sapjes van Simone à Soif en andere verassingen. Dat alles aan eerlijke prijzen.

Website: http://sfmb.be/bxlchamp/

Vino Vivo

Vino Vivo (www.vinovivo.be) ontstond uit een passie voor natuurlijke wijnen, gedeeld door vier vrienden. Wij willen de boeren die ervoor gekozen hebben om hun wijnstokken biodynamisch te doen groeien en hun wijn door middel van een natuurlijk proces te maken, centraal zetten. Deze wijngaarden hebben het gebruik van chemische producten verbannen en respecteren zo onze natuur, onze gronden en onze gezondheid. Wij hebben de eer om de wijnen van een twaalftal Franse en Italiaanse wijnmakers te vertegenwoordigen en te distribueren zonder enkele tussenpersoon.

Poids Gourmand

« Poids Gourmand » is een coöperatieve beweging die als doel heeft afstand te nemen van massaconsumptie door duurzame alternatieven voor te stellen die de lokale economie ondersteunt, de producent centraal stelt en voor een breed publiek toegankelijk is. Coöperatieleden zijn zowel producenten als consumenten. De werking van de coöperatie concentreert zich op 4 hoofdlijnen: • Beheren van La Ruche Qui Dit Oui van Vorst waar iedere week 44 lokale producenten al drie jaar lang leveren aan zo’n 200 families. Gezonde groenten (bio of niet), duurzaam vlees, biologisch brood, melkproducten van boerderijen, etc,…. • Een online biologische kruidenier zodat het biologische toegankelijker wordt door een prijs lager dan de maximumprijs aan te bieden. De kruidenier biedt droge voeding aan. • Leveren met de fiets aan Brusselse restaurants van droge bio producten direct afkomstig van de producent. • Organiseren van workshops om de verandering naar duurzame voeding vlot te laten.

Meer info : www.poids-gourmand.be

Ape Piola

De Ape Piola zag opnieuw het licht in Brussel. Deze traditie, afkomstig uit het Zuiden van Italië, combineert een transportvoertuig met drie wielen met een pizzaoven met brandhout. Het meesterbrein achter deze mobiele pizzeria is de Calabriër Andrea Leone, hoofd van het Brusselse restaurant La Piola en meester van de Italiaanse culinaire specialiteiten. Passie proeft men in elke millimeter van deze pizza’s. De klemtoon ligt bovendien op eenvoud en kwaliteit van het deeg, maar vooral op de onconventionele ingrediënten. Het lijkt dan ook alsof de tomaten rechtstreeks uit de hemel komen… Het is simpel, nu we geproefd hebben van dit wonder vragen we ons af of we ooit wel nog andere pizza’s kunnen eten.

De Leener & Cuvry

De Leener & Cuvry is een jarenlange hechte vriendschap tussen Jean-Pierre De Leener en Jean-Pierre Cuvry. De Leener, ex-voorzitter van RABAD, is biologisch landbouwingenieur in Sint-Pieters-Leeuw en voorziet de beroemde biomarkt Tanneurs van groenten. Cuvry is waarschijnlijk de beste slager-fokker van de Brusselse periferie, zowel voor de zorg die hij besteed aan zijn varkens als voor zijn vlees, zoals weinigen hem vandaag nog nadoen. Het is dan ook niet verrassend dat groenten van “De Leener” op Hoeve Cuvry verkocht worden. Zo kunnen zij hun klanten een volledig aanbod ter beschikking stellen. Kom deze vriendschap proeven op Landelijk Brussel

Plus d’info : www.biobrussel-biobxl.be/biobxl et www.hoevecuvry.be

Little Food

Little Food hoopt bij te dragen aan een betere wereld en ontwikkelt daarom nieuwe voedingssystemen en innovatieve manieren om te ondernemen. Little Food is de producent, maar tevens ook ontwikkelaar van krekels als eten. Ze kweken eetbare insecten die vervolgens in organische winkels verkocht worden en organiseren bezoeken en evenementen om het eten van insecten te promoten. Gezond, voedzaam en heerlijk ecologisch, met zijn zachte nootachtige smaak heeft de krekel veel te bieden!

website

Julien Hazard Affineur

Wij kiezen resoluut voor smaak ! Het product zelf krijgt volle aandacht, ambachtelijk geproduceerd, maximaal in ere gehouden en met oog voor het seizoen. Wij kiezen voor u niet alleen het allerbeste dat de vroegmarkt van Rungis te bieden heeft maar gaan nog verder en rijpen zorgvuldig elke individuele kaas, tot smaak en textuur helemaal tot hun recht komen. Optimale smaak en textuur betekent ook: zoveel mogelijk kiezen voor fermier kazen, en kazen van rauwe melk. Omdat wij graag coherent zijn toont onze filosofie zich in alles wat we verkopen: wijn – charcuterie – delicatessen. Meer info op: www.julienhazard.be