SOS Faim Belgique

SOS Faim ondersteunt kleine boeren in Afrika en Latijns-Amerika en sensibiliseert zowel de burgers als de beleidsmakers betreffende de noodzaak om andere landbouwmodellen in te voeren om honger en armoede in de wereld te verbannen.

Ethiquable

De coöperatie Ethiquable is gespecialiseerd in eerlijke en bio handel. Ze begeleidt en ondersteunt een veertigtal verenigingen van kleine producenten uit het zuiden die de biologische plattelandslandbouw nastreven. Bij hen kan je de producten proeven die ze in de hele Benelux verspreiden.

Bezoek hun website

Handicap international

Handicap International nodigt u uit om zijn interactieve tentoonstelling ’Scenario 7.3’ te ontdekken. Deze gaat over de toegankelijkheid van mensen met een handicap in relatie met de impact van natuurrampen.

Tibetan Development Fund Belgium

Het sponsoren van kinderen in ballingschap van Tibet en uit de arme delen van de Himalaya zodat zij hogekwaliteits onderwijs kunnen krijgen en zo makkelijker de arbeidsmarkt kunnen betreden en hun rijke cultuur kunnen beschermen.

Bezoek de website

WEP - Programmes scolaires, séjours linguistiques, jobs, stages et volontariats à l’étranger

Met WEP doe je in alle hoeken van de wereld ervaring op! Stages, vrijwilligerswerk, natuurprojecten of schoolsemesters, WEP organiseert programma’s in meer dan 60 landen!

Bezoek de website

Gîtes d’Etapes du Centre belge pour le tourisme des jeunes (CBTJ)

Gîtes d’étapes is actief in sociaal toerisme en biedt het hele jaar door verschillende overnachtings- en verblijfsformules aan. Ze organiseren ook natuurklassen en vakantiestages voor kinderen en jongeren.

Bezoek de website

Association des Parents d’Enfants Déficients Auditifs Francophones

We hebben enkele spellen over doofheid uit onze brochures en gebarentaal lessen over milieu en gezonde voeding.

BFTF(Belgian fair trade Federation)

BFTF (Belgian Fair Trade Federation) is een Belgische Federatie van bedrijven en organisaties die actief zijn in de fair trade handel.

Conseil de la Jeunesse

De jeugdraad is het officiële orgaan dat jongeren uit de Belgische franstalige gemeenschap representeert. Diens rol is om 16 tot 30 jarigen in het democratische proces te betrekken, vooral door hun mening te vragen en te luisteren naar wat zij te zeggen hebben over een aantal themas die (in)direct jongeren treffen en om zo hun meningen bij politici te brengen. Op 18 september zal de jeugdraad jongeren ontmoeten om de problemen betreffende burgerschap en participatie te bespreken via het interactieve platform www.bienvenuedansmatribu.be

Plan Belgique

Plan België werkt voor en met kwetsbare kinderen uit het Zuiden om hun toekomst en die van hun leefgemeenschap te verbeteren door armoede, onrecht en ongelijkheid te bestrijden. Bij hun stand kom je meer aan de weet over hun beuwstmakingsprpgramma’s en hoe je hen kunt steunen.

Bezoek de website

Stichting Josefa

Het Josefa huis streeft naar kansen en antwoorden op de uitdagingen die migratie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met zich meebrengt om zo de problemen betreffende behuizing en sociale integratie mee op te lossen. Het Josefa huis biedt een huisvestingdienst, met name voor vluchtelingen waarbij hun verplichte vlucht hen in een kwetsbare situatie bracht en wie motivatie toont om zich sociaal en economisch te integreren. Het Josefa huis streeft naar een innovatieve en gezamelijke aanpak tussen stakeholders en (in)directe eindgebruikers ten opzichte van integratie.

Bezoek hun website

UNICEF

UNICEF staat op voor de rechten en het welzijn van elk kind. Samen met onze partners werken wij in 190 landen en gebieden om dit engagement in concrete actie te brengen, om particuliere inspanningen te verspreiden ten voordele van de meest kwetsbare en gemarginaliseerde kinderen en voor het welzijn van alle kinderen op de wereld. UNICEF zal alle kinderen in de aandacht zetten met leuke activiteiten over de rechten van het kind.

Alliance D19/20

Vorm democratische en waakzame allianties tussen burgers ten opzichte van de vrije markt en autoriteiten.

Le Fagotin

De Fagotin activiteitenboerderij en openluchtcentrum verwelkomt scholen en individuen met zijn energetisch, enthousiast en professioneel team om hen onder de domplen in de buitenlucht en dichtbij de boerderijdieren te komen.

Emotion Planet

Emotion Planet organiseert sinds 2002 vakanties met de nadruk op het contact met locals en dit voor individuelen, kleine groepen of families. Wij zijn gedreven door één doel: namelijk de menselijkheid, zowel de local als de reiziger, centraal te zetten. Emotion Planet is niet gewoon een label, wij bieden ’fair’ toerisme aan. Wij respecteren de fundamentele waarden en respecteren de mens en het milieu.

Belvas

Ontdek een nieuwe manier om van chocolade te genieten! BELVAS dacht aan nieuwe pralines… namelijk gebroken chocolade, een zeer lekker alternatief voor de traditionele repen, makkelijk te vervoeren in zijn doypack hersluitbare zak. Om aan alle chocoladeliefhebbers te voldoen, hebben we drie beschikbare versies.

Bezoek de website