Handicap international

Een fysieke beperking hebben is voor veel mensen bepalend voor hun levenskwaliteit, zelfwaarde en aanvaarding door de maatschappij. In ontwikkelingslanden nog meer dan hier. Bedenk eens hoe anders jouw leven eruit zou zien als je je niet kon verplaatsen? Handicap International werkt in 60 landen wereldwijd om deze mensen de nodige kinesitherapie te geven en materiaal zoals krukken, prothesen en rolstoelen. Hierdoor kunnen ze terug mobiel zijn en een zelfstandig leven leiden.

Teken onze petititie online of op onze standje : http://www.stopdebommen.be/ Kinderanimatie zijn ook voorzien rond handicap en mobiliteit.

www.handicapinternational.be

Tibetan Development Fund Belgium

Het sponsoren van kinderen in ballingschap van Tibet en uit de arme delen van de Himalaya zodat zij hogekwaliteits onderwijs kunnen krijgen en zo makkelijker de arbeidsmarkt kunnen betreden en hun rijke cultuur kunnen beschermen.

www.tdfbelgium.org

WEP - Programmes scolaires, séjours linguistiques, jobs, stages et volontariats à l’étranger

Met WEP doe je in alle hoeken van de wereld ervaring op! Stages, vrijwilligerswerk, natuurprojecten of schoolsemesters, WEP organiseert programma’s in meer dan 60 landen!

www.wep.be

Gîtes d’Etapes du Centre belge pour le tourisme des jeunes (CBTJ)

Gîtes d’étapes is actief in sociaal toerisme en biedt het hele jaar door verschillende overnachtings- en verblijfsformules aan. Ze organiseren ook natuurklassen en vakantiestages voor kinderen en jongeren.

www.gitesdetape.be

BFTF(Belgian fair trade Federation)

De BFTF ijvert voor de versterking en de promotie van de fairtradereferentiewaarden. Zijn voornaamste activiteiten zijn: sensibilisering en inlichting van het publiek in het veld en in de media’s, evenals dienst voor members aanbieden.

www.bftf.be

Conseil de la Jeunesse

De jeugdraad is het officiële orgaan dat jongeren uit de Belgische franstalige gemeenschap representeert. Diens rol is om 16 tot 30 jarigen in het democratische proces te betrekken, vooral door hun mening te vragen en te luisteren naar wat zij te zeggen hebben over een aantal themas die (in)direct jongeren treffen en om zo hun meningen bij politici te brengen. Op 18 september zal de jeugdraad jongeren ontmoeten om de problemen betreffende burgerschap en participatie te bespreken via het interactieve .

www.bienvenuedansmatribu.be

Plan Belgique

Plan België werkt voor en met kwetsbare kinderen uit het Zuiden om hun toekomst en die van hun leefgemeenschap te verbeteren door armoede, onrecht en ongelijkheid te bestrijden. Bij hun stand kom je meer aan de weet over hun beuwstmakingsprpgramma’s en hoe je hen kunt steunen.

www.planbelgique.be

Stichting Josefa

De Josefa Stichting samenleven tussen migranten, verrijkt met een reciproke horeca. Het Maison Josefa is gelegen in het hart van Brussel en woont in een uitgebreide manier: sociale, economische, culturele en levensbeschouwelijke.

www.josefa-foundation.org

TGFA

TGFA dit zijn shirts, truien, briefkaarten, zakken geïllustreerd door de kunstenaar Dede. Alles wordt gedaan in België met de kwaliteit duurzaamheid. Een deel van de winst zal kinderen naar Rwanda van tekenmateriaal mogelijk te maken.

Alliance D19/20

Het maken van democratische allianties waakzaam ten opzichte van de burgers van vrijhandelsakkoorden en autérité.

www.d19-20.be/?lang=nl

Belvas

Belvas is een KMO die pralines produceert. Het draagt het Fairtrade-, het bio- en het kosherkeurmerk.

www.belvas.be

Café Chorti

Café Chorti is een onafhankelijke filière gebaseerd op het vertrouwen tussen iedereen. Deze initiatief van eerlijk handel werkt met inachtneming van het respect van de mens en het milieu. De transparantie en de deelname van iedereen worden gegarandeerd.

www.chorti.be/fr/accueil.htm