Waals-Brabant

Waals-Brabant zal u verleiden met zijn erfgoed en toeristisch verleden in het hart van Europa en rond Brussel. Van de 400 000 mensen die in Waals-Brabant vertoeven zijn er landbouwers, lokale handelaars, kunstzinnige ambachtslieden, voedingsambachten, toeristische actoren en provinciale functionarissen. Enkele van hen zullen aanwezig zijn op Landelijk Brussel in het dorpje van Waals-Brabant. Klein en groot zal zich amuseren en de charmes en smaken van de kleinste Waalse provincie kan u proeven en ontdekken. Durf ze te ontmoeten!

Bezoek de website

Michel Hanse

De figuren van Michel Hanse zijn gemaakt uit ovengebakken klei. Elke figuur is uniek, de gezichtsuitdrukking is steeds verschillend. Aangezien zijn werk regelmatig verwijst naar de actualiteit, beschrijft Michel Hanse zich als een driedimensionele cartoonist. Zijn mini scènes komen tot leven met een symfonisch orkest, een miniatuur kunstgallerij, een gek ziekenhuis of een schaakspel.

Matthieu Gauthy

Altijd een karikatuur gewild? Mathieu Gauthy zal je niet teleurstellen.

Clap’Sabots

Het ensemble ’Les Clap’Sabots’ toont zijn repertoire aan volksdansen gedurende de hele dag!

Le glacier des Marquises

Wij bieden bevroren ijs gemaakt met eieren en pure fruitsorbets, op traditionale wijze gemaakt en met respect voor de ingrediënten en diens producenten. Onze producten, die gemaakt zijn met verse, ruwe melk, room, verse eieren en verschillende fruitsoorten, zullen je tot gastronomische ontdekkingen brengen die je gezondheid niet zal schaden. Informeer je, leer de verschillen te herkennen en lees ingrediëntenlijsten van de al klaargemaakte voeding in winkels.

Atelier d’aquarelles - Fondation Folon

Neem deel aan de waterverfworkshop georganiseerd door de Folon Stichting! Probeer het eens - je zal verbaasd zijn! Op het einde van de workshop kan je je kunstwerk mee naar huis nemen.

Belgo Sapiens Brewers

Wie zijn de Belgo Sapiens Brewers? Wij zijn trots op ons Belgisch brouwerij erfgoed. Met onze ervaring en nabije aanwezigheid, produceren wij kwalitatief hoogstaande bieren met een karakter gericht op de internationale markt.

Bezoek de Website http://belgosapiens.be/

ApéReiff

ApéReiff produceert al 20 jaar handgemaakte sappen en fruitwijnen volgens traditie en familierecepten. Onze fruitwijnen zijn op een 100% natuurlijke wijze gemaakt: we gebruiken pure seizoenale fruitsappen zonder toegevoegde smaak-of kleurstoffen, en een wijnproductie gelijkaardig aan die voor drijven. Ons assortiment is divers en omvat verschillende soorten zoete smaken.

La ferme de la Hulotte

Biedt verschillende activiteiten zoals workshops, verjaardagsfeestjes, intergenerationele worshops, onthaal van scholen ... De ontdekking, de verwondering en het leren met een educatieve benadering van het milieu staan op het proramma. Drie activiteiten voor kinderen worden aangeboden waarbij ze mogen knutselen.

http://www.fermedelahulotte.be/

Les Apéros de Philomène

Ambachtelijke liquorist in Genappe. Wij produceren aperitieven op basis van wijn en planten, wijn en fruit, een dertigtal ’pékêts’ en ’Gin App’, een Belgische gin die hier in Genappe wordt gemaakt. Al onze producten zijn handgemaakt op 100% ambachtelijke wijze. Onze liquorist bevindt zich in een prachtige schuur uit 1707 en organiseert begeleide rondleidingen elke zondag om 13uur of op afspraak.

Bezoek de website : http://www.lesaperosdephilomene.be/

Au P’tit Boulanger

De ’al Djote’ taart is een specialiteit van Nijvel en bestaat uit een prachtig huwelijk van verschillende ingrediënten (waaronder snijbiet en volle boerenkaas). Deze wordt warm geserveerd en besprenkeld met gezouten boerenboter. De verkoop van lokale producten, taarten en authentieke al Djote taarten.

Boulangerie-Pâtisserie Demaret

De bakker Demaret nodigt je uit om trie taarten uit Wallonië te proeven: la Tarte du Vi-Paurin de Rixensart, met appel, rum en amandelen; la Tarte au Stofé de Wavre gemaakt met boerenkaas, appelmoes en macarons; en la Tarte du Lothier de Genappe gemaakt op basis van rijstbloem met een abrikozenbasis.

L’Association régionale pour la promotion du Porc Piétrain

The Association Régionale pour la Promotion du porc Piétrain brengt 17 leden uit Wallonië samen, waaronder drie kweekers uit Waals-brabant en promoot de Piétrain varkenssoort, zowel in België als in de buitenwereld. Je krijgt de kans om het werk van de Piétran varkens kweekers te ontdekken. Leer alles over de Piétrain, die de bekenste soort is geworden door zijn sterk ontwikkelde spieren en genereuze vlees inhoud.

Confrérie de l’Ordre du Cochon Piétrain

Kom het achterlendestuk van het Piétrain varken proeven met zeven kruiden en zeezout. Het recept blijft geheim! Geniet ervan met een goed glas amber Piétrain bier (8°) of de blonde variant (6,5°), exclusief ontwikkeld door de broedervereniging. Mis onze baguettes met het achterlendestuk en het Piétranbier niet.

Chocolat Champagne

Smaakepicuristen, wees welkom in de wereld van de gastronoom Arnaud Champagne. Hij zal u ontvangen en zijn passie delen door u al zijn creaties, gaande van chocolade tot gebak of zoetwaren, te laten proeven. Hij is door Gault&Millau verkozen tot één van de beste chocolatiers en patissiers uit Wallonië. Kom genieten en laat u verrassen.

http://www.chocolatchampagne.be

Ferme du Château

Ontdek de gereputeerde natuurlijke harde koeienkazen, yoghurts en ijsjes. De boederij van Château is gespecialiseerd binnen het kweken van Holstein varkens en werd meerdere malen geprezen door de Coq de Christal in Libramont.

Ferme de la Goyette

De Ferme de la Goyette, gesitueerd in het dorpje Loupoigne, is al in het familiebezit sinds de tijden van Monsieurs Courtain’s grootmoeder. Alles in de boerderij wordt op traditionele wijze gedaan, zelfs de voeding(korrels) voor de dieren. Dit geeft de kaas, het ijs en de boter een unieke en erg authentieke smaak. Proef onze maquée zachte kaas, botermelk kazen, melk, boter, verse kazen, harde kazen, yoghurt en ijsroom!

Le Comice agricole de Jodoigne

De Jodoigne landbouwshow zal dit jaar weer creativiteit en technologie mixen om zowel jong als oud te verblinden met een monumentaal, tijdelijk kunstwerk gemaakt van strobalen! The voornaamste taak van de Comice agricole de Jodoigne (ontstaan in 1860) is het delen van ervaringen om de boerderijpraktijken te verbeteren en om partnerschappen in de sector aan te moedigen, met de nadruk op promotie, onderzoek, popularisering en training.

Les maraîchers soutenus par Créa-Job asbl

Créa-Job vzw biedt een persoonlijke coaching en ondersteuning van projectleiders in de creatie van hun nieuw bedrijf binnen het kader van het agrotoerisme in Waals-Brabant. Kom de producten van de drie tuinbouwers ontdekken en leer meer over hun beroep.

Centre provincial de l’Agriculture et de la ruralité

CPAR - Centre Provincial de l’Agriculture en de la ruralité. CPAR, een wetenschappelijke instelling uit Waals-brabant, stelt u binnen het kader van Landelijk Brussel zijn activiteiten betreffende het analyseren van gronden en aanbevelingen voor bemesting voor, alsook hebben zij cursussen voor gevorderde tuiniers en informatie over plantenziekten (plantaardige pathologie) voor het ecologisch en natuurlijk tuinieren, zonder goede composteringpraktijken te vergeten.

Dernier Quartier Général de Napoléon

Het laatste hoofdkwartier van Napoleon. Het laatste hoofdkwartier van Napoleon, waar je de slag van Waterloo op een ludieke en heerlijke manier kan ontdekken! Napoleon heeft zijn strategie besproken in een oude boerderij op 4km van de Leeuw van Waterloo om vervolgens zijn laatste maaltijd te eten voor de veldslag. Kom de soep van de keizer proeven, klaargemaakt exact zoals toen. Er zullen activiteiten zijn voor jong en oud om de geschiedenis te begrijpen en zich te amuseren.

IPES de Wavre - Ecole d’hôtellerie

De studenten onthaal van het IPES in Waver worden opgeleid door ervaren leerkrachten en zullen met plezier hun kennis over de lokale producten tonen. Als onderdeel van dit evenement zullen ze groenten tentoonstellen die maar al te vaak vergeten worden. IPES Waver hecht belang aan gastvrijheid en leert zijn leerlingen hoe het is om in een restaurant te werken. Hiervoor hebben ze behendigheid, klantvriendelijkheid en sociale vaardigheden nodig. Voor meer informatie: www.brabantwallon.be

For more information: www.brabantwallon.be