Veel gestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. Wanneer u andere vragen heeft of meer informatie wenst over de activiteiten, de verplaatsingen,... Bel het call-center op 02/204 13 43 (vanaf 15 september) of surf naar de officiële website van de week van vervoering

Wie kan op deze dag rijden?

De autoloze zondag geldt voor alle bestuurders, met uitzondering van het openbaar vervoer, taxi’s, bussen, hulpdiensten en voertuigen met openbaar nut. In de stad mag de maximale snelheid niet hoger zijn dan 30km per uur!

Op welke uren is de regio afgesloten?

De regio zal "gesloten" zijn tussen 9u en 19u. De toegang tot de regio zal worden afgesloten. Het verkeer zal voor en na deze uren zeker verstoord zijn. Daarnaast zullen er, voor deze festiviteiten, straten afgesloten worden in enkele wijken.

Wat is het aanbod van het openbaar vervoer?

Zoals elk jaar zal het openbaar vervoer gratis zijn! Het openbaar vervoer zal niet enkel veelvuldig en regelmatig zijn, maar u kunt ook snel en gratis van de ene naar de andere kant van de stad.

Hoe komen we naar Brussel?

De Brusselaars kunnen zich, gedurende deze dag, gemakkelijk verplaatsen in de hoofdstad door middel van het gratis openbaar vervoer. Degenen die buiten Brussel wonen kunnen ook gebruik maken van het openbaar vervoer! De NMBS biedt een "mobiliteitsbiljet" aan, waarmee je slechts 9,5 euro betaald voor uw heen- en terugreis! Meer informatie op: www.nmbs.be

Hoe komen we naar Brussel met de auto?

U kan naar parking C van de Heizel gaan, waar niet minder dan 11 000 parkeerplaatsen zijn (4 euro per dag). Een pendeldienst van de MIVB brengt u naar het dichtsbijzijnde metrostation. Er zijn ook verschillende andere tijdelijke parkings die vertoont zullen worden vanaf de ring, maar deze parkings zijn kleiner.

Waar kunnen we een fiets huren ?

Er is een mogelijkheid om fietsen te huren in Brussel. Hiervoor stel Villo 180 stations 24h/24 ter uwer beschikking (kijk op Villo).

Ik heb mijn auto absoluut nodig!

In sommige gevallen kan een doorgangsbewijs worden verleend. Dit bewijs is geldig voor een voertuig in de hele regio, op voorwaarde dat de specifieke reden op het bewijs staat.

Waar kan ik een doorgangsbewijs verkrijgen?

Wanneer u in Brussel woont, moet het verzoek gedaan worden voor 13 september bij uw gemeente of bij uw politiezone. Wanneer u buiten de regio woont, moet u contact opnemen met uw gemeente. U vindt meer specifieke informatie met betrekking tot de stappen die u moet ondernemen op de officiële website van de week van vervoering.

Voor meer informatie: www.weekvanvervoering.irisnet.be