Het is onze fierheid en een jaarlijkse constante: sinds de allereerste keer van Landelijk Brussel waren de boerderijdieren van de partij. Het is de "Fédération des Jeunes Agriculteurs" die zich hiermee bezighoudt, samen met een didactische boerderij. En men moet toegeven dat dit een zekere charme heeft, een boerderij in de stad!

We kunnen het niet nalaten om ze u voor te stellen...

De ezels

JPEG - 26.7 kB

De ezel, de baudet, Cadichon,... Er zijn zonder enige twijfel ezels in Brussel en deze zijn zeker minder dom dan we denken. Wat men er ook over zegt, de ezel is het meest ijverige, vriendelijke -en zonder enige twijfel- het meest koppige beest van de boerderij! Het verbaast niet dat de ezel meer dan 5000 jaar geleden reeds tam werd gemaakt...De koe

JPEG - 63.1 kB

Een boerderij zonder vee? De koe! Dat zou geen enkel zin hebben. Bij Landelijk Brussel, is de koe bijna even heilig als in India. Zij geeft ons melk, boter, kaas...-en dit dagelijks, het is daarom voor ons een eer om haar dit jaar weer te ontvangen! Voornamelijk dat de kleintjes kunnen leren hoe ze de koeien kunnen melken. Een must!

De schapen

JPEG - 18.5 kB

Het is niet omdat we trouwe verbruikers zijn, dat we ons moeten laten villen! Het schaap, zo zacht, zo mak, zo teder, geeft ons sinds dat de mens sedentair is, haar wol, haar melk en haar vlees. De kinderen kunnen ze aaien om te ondervinden hoe zacht hun wol is!

Het gevogeltje

JPEG - 436.9 kB

Het volledige erf zal goed vertegenwoordigd zijn tot groot jolijt voor klein en groot.

De geiten

JPEG - 42.2 kB

Geen boze wolf zal hier aanwezig zijn op Landelijk Brussel om onze zeven geitjes op te schrokken, maar enkel maar zachte, lieve witte geitjes.
De varkens

JPEG - 394.2 kB

Alles is mooi aan een varken, een mooie roze snuit en de staart in de vorm van een kurkentrekker... Dus wat, gaan we vrienden zijn.... Met het varken? Het tamme varken, zal deze ook bereid zijn om te worden geaaid door de kinderen en hun ouders?De konijnen

JPEG - 176.4 kB

Wanneer we spreken over dieren op de boerderij, zijn deze de eerste die aanwezig zijn. Met hun geluksbrengerspootjes, hun pluizige staartjes, hun trillende snorharen, hun lange oren maakt van hen één van de favoriete dieren van de kinderen sinds generaties!

Het Brabants trekpaard

JPEG - 1.2 MB

We kunnen geen boerderij opzetten midden in de stad van Brussel zonder onze lokale trots : het trekpaard, mooi en sterk.