JPEG - 100.7 kB

Een van de hoogtepunten van de Autoloze Zondag, is Landelijk Brussel, die u op een uitzonderlijke wijze een manier aanbied om de stad terug op te eisen - onze stad - samen met familie en vrienden. Het lijkt wel alsof onze hoofdstad plotseling een authentiek, rustiek, ...kortom Landelijk landschap wordt. Wij stellen dus voor om uw zondag door te brengen op het platteland maar dit in het hartje van de stad. En wie zegt een zondag op het platteland, zegt ook natuurlijk, een picknick! Deze gemoedelijke picknick, is het hart van ons project waarrond al onze andere activiteiten draaien. Verscheidene handelaars en producenten zullen met plezier jullie picknickmanden vullen. Er zullen sensibiliseringsstands zijn om beter het belang van onze voeding te begrijpen. Verschillende animaties zullen er worden aangeboden aan de kinderen waar ze lekker uit hun bol kunnen gaan. U zal zeker een volledige dag nodig hebben om te kunnen profiteren van al deze activiteiten!

Dit jaar zal het Paleizenplein letterlijk groen van het volk zien met een goed humeur aangezien er niet minder dan 2.000 m² verse grasvelden zullen worden geplaatst voor het plezier van de stadbewoners. En wanneer het evenement teneinde is zal dit mooi grasveld hergebruikt worden in de verschillende stadsparken van de regio Brussel, zodat er niets verloren gaat en daardoor de vergroening van onze stad jaar na jaar een stapje dichterbij komt.

Het idee achter Landelijk Brussel, is ook het zich weer eigen maken van zijn stad, leren het te beleven op een ander manier. De stad staat vaak synoniem voor stress en een strijd tegen de tijd. Op 1 dag tijd wordt het dan weer een plek waar de tijd zich vertraagt , waar het groen overheerst en waar men simpelweg geniet van de rust en het moment op zichzelf.

JPEG - 92.4 kB

Of u nu komt met vrienden, familie, alleen of in groep, te voet of met de fiets, met de tram of met kar en os of op de rug van een ezel, Landelijk Brussel zal zeker elk van jullie betoveren met zijn ongekunsteldheid: de strijd wordt aangegaan om onze smaak te stimuleren, speelse gesprekken zijn van de partij, kortom, een moment van welverdiende ontspanning.