Brussels Champêtre is also one activity to share in family, between friends than an occasion to promote important issues such as food, education, positive and sustainable economy, health... Thus, this year, we will focus one area to “lecture and discuss”, always on the theme of sustainable nutrition. Take interest in this them and come witness interesting, passionate discussions and lectures, and all that in a friendly environment.

11h – Velt – « Guerrilla Gardening »

12h – Velt – Atelier « cooking for children »

13h – BioInfo – « Une permaculture urbaine savoureuse; fleurs, fruits, légumes. Possible à Bruxelles? »

Guy-Siegfried Basyn, permaculture consultant

13h50 – BioInfo – « Alimentation Vive, santé et durabilité »

Véronique Taburiaux, nutritionist and nutritherapist with Alain Demoulin, nutrition coach

14h40 - BioInfo - « La cure de raisin, une détoxination tout en douceur de saison »

Myriam Francotte, Doctor of Science and naturopath health practician, Cenatho graduate (Paris) and member of the UNB (Belgium Naturopath Union)

15h30 - BioInfo - « Des insectes pour l’alimentation humaine : 20 minutes d’évidences »

Frédéric Francis, Professor at Gembloux Agro-Bio Tech - Liège University

16h20 - BioInfo - « Nous sommes ce que nous mangeons – Croyances et nutrition »

Pierre Catelin, specialist and teacher of "l’Approche de l’Alignement" since 1990

17h10 – BioInfo –« La santé est dans l’eau : oui, mais quelle eau est bonne pour la santé ? »

Carol Panne, naturopathy consultant, homeopath

18h – SOS faim -« On ne joue pas avec la nourriture. Stop à la spéculation financière sur les produits de l’agriculture »

Virginie Pissoort campaign manager at SOS FAIM et Antonio Gambini researcher at the CNCD