Zeker gezellig, maar ook artistiek ! Voor zijn tiende verjaardag spaart Landelijk Brussel geen moeite. Met drie exposities en talrijke muzikanten. Voor ieder wat wils, muziek, zoals alle jaren, maar ook cartoons, foto’s, beeldhouwwerk, enz. Een klein overzicht:

Cartoongallerij

JPEG - 45.4 kB

Om een knipoog te geven aan ons thema van 2012 hebben we aan verschillende bekende artiesten gevraagd om te illustreren wat duurzame voeding voor hen betekent. Met zachtheid humor en talent hebben ze mooie een tentoonstelling gemaakt die u simpelweg kan voorbijwandelen op 16 september.

Onder de tekenaars :
Kroll, Sondron, O-Sekoer, Rivert, Sigmund, Nicolas Vadot, Marc Hardit, Cécile Bertrand, Cost, Bernadette Després, Jean Rivert, Reinhart Croon, Saltooo
- Bekijk alle tekenaars

Fototentoonstelling

JPEG - 90 kB

Dit jaar waagt Landelijk Brussel een gok om de verschillende werken van Gilles Buyck over landbouw te tonen. Dit project komt voort uit het idee dat lkandbouw en cultuur goed kunnen samengaan, dat de landbouwwereld evolueert en dat deze evolutie betekenis heeft voor de gewone mens moor ook voor de kunstenaar. Het werk van Gilles Buyck is het resultaat van tien jaar toewijding en ontdekking aan familiale landbouwbedrijven inhet Brusselse. Hij gaat een vertrouwensrelatie met de mensen aan, hierdoor kreeg Gilles de kans om intieme foto’s uit hun dagelijks leven te maken. Foto’s die het leven van een boer vandaag goed illustreren. De passie voor fotografie ontmoet de passie voor landbouw en het plattelandsleven. Bezoek deze unieke, niet te missen fotottentoonstelling.

Sculpturen « Brusselicious»

PNG - 23.1 kB

Als je Brusselaar bent is het u vast niet ontsnapt : 35 monumentele sculpturen zijn de voorbije lente her en der neergezet in de 19 gemeenten. Al deze beelden stellen we tentoon in het Warandepark tijdens Landelijk Brussel. Toeval? Niet echt, aangezien Brusselicious een initiatief is dat de Brusselse gastronomie wil belichten, wij willen hier uiteraard een beetje bij helpen…