Voor zijn 10de editie heeft Landelijk Brussel een echt muzikaal programma in elkaar gestoken met verschillende gratis concerten gedurende de ganse dag..
In elke zone, kan je een verschillend muziekgenre ontdekken: van jazz naar rock via reggae, lounge, klassiek en het chanson française.

Onze raad: Noteer zeker uur en plaats van de concerten dat je graag zou willen horen, teneinde tenvolle te kunnen genieten van dit evenement

Lounge ambiance op het grasveld

JPEG - 6.6 kB

Geniet de hele dag van een sfeer die neigt naar dromen en relaxatie onder de vrienden. Strek je uit in het gras en laat je meeslepen door het frisse en joviale van de muziek van onze eigen ceremoniemeester Alex Klimow.

Uur : 10 tot 19 uur
laats : In het midden van het Paleizenplein, in de kiosk van het stad
Info op Alex KlimowKlassiek muziek, naast het fontein van het park

GIF - 133.7 kB

In een weelde van rust, onder de grote bomen van het park, kan je luisteren naar klassieke muziek die origineel en toegangkelijk is voor iedereen. Het Duo Minos is een duo van viool/cello, dat uit twee muzikanten bestaat die gepassioneerd zijn van kamermuziek. Ze gaan zeker trachten u te verleiden door hun uitgebreid repertorium van weinig gekende componisten zoals Honegger, Tanguy, Martinu, Ravel, Devreese.

Uur : Concert van 11 tot 13 uur. Na het concert, uitzending van klassieke muziek tot en met 19 uur.
Plaats : In het park, naast het fontein kant Koninklijk Paleis
Ontdek duo Minos
Animatie aangeboden door Piqniq Brusselicous
Meer info op Piqniq Brusselicous

JAZZ podium, naast de brouwers

JPEG - 1.9 MB

Het "Jazz Matic" Quartet bied je een boeket aan van melodies die terecht verschillende klanken combineert van middle Jazz, Swing en zelfs Braziliaanse en Bossa. Het juiste ingridiënt om een leuke namiddag door te brengen met een glas bier in de handen. Het "Jazz Matic" Quartet bestaat uit Laurent Sprimont, Jean-Christophe Cornil, Luc De Houck en Jérôme Colleyn.

Uur : 14 tot 17 uur
Plaats : In de laan van het park, kant Academie. Naast de toog van de brouwers.
Luistert Jazz Matic Quartet; "keep the swing"

Samen dansen

PNG - 285.2 kB

Bal moderne nodigt ons uit om te dansen. Op bekende deuntjes of minder gekende en op verschillende ritmes, zal een choreograaf trachten het publiek te bewegen door danspassen aan te tonen die daarna kunnen worden herhaald. Danservaring is zeker niet vereist... Probeer het uit : 3 dansen van telkens 3 minuten aangeleerd in minder dan 45 minuten in een losse sfeer.

Uur: 14.30 tot 15.15 uur
Plaats : Rond het fontein, kant Koninklijk Paleis
Ontdek Bal Moderne
Animatie aangeboden door Piqniq Brusselicous
Meer info op Piqniq Brusselicous

Concerten in de kiosk van het Park

In de kiosk van het Koninklijk park, stellen we een eclectische progammatie voor, sprookjesachtig en ontspannen. Laat je meeslepen door dromirige stemmen, een rijke instrumentatie en geluidsvolle ballades. Programmering en informatie: Véronica White

inV.I.T.R.I.O.L. tussen vluchtige reggae et energetische rock

JPEG - 600.7 kB

InV.I.T.R.I.O.L. werd opgericht in 2008 in Waals-Brabant. De groep, bestaande uit Tatiana Nilba (zang, tromboon en clavier), Yvan Nilba (gitaar, zang en clavier), Marie Mars (clavier, zang en saxofoon) en Alexandre Malick (drum en percussie), heeft snel zijn weg gevonden door verschillende onverwachte composities. Het is op de bune dat zij hun magie tonen. Ze halen hun energie uit een fusie van verschillende tendenzen en vormen een spektakel van geluiden, fluocerende lichten en een schilderachtig spel.

Uur : 14 tot 15.15 uur
Plaats : In de Kiosk van het Park.
Zie ook Site WEB Bekijk een video concert

NOX... een mysterieuze, klankrijke en droomachtige reis

JPEG - 32.3 kB

Gevormd onder de impuls van violonist-altist Catherine Graindorge die zich samen heeft gevoegd met David Christophe (bas en contrabas) en Elie Rabinovitch (drum), hanteert dit instrumentaal trio op een fasinerende wijze deze attributen. Ze spelen afwisselende ritmes en proberen een dramatische spanning te behouden en een prachtig onevenwichtig evenwicht. Het Brussels triumviraat straalt een emotie uit dat super charmante is...Uur : 15.15 tot 16.30 uur
Plaats : In de Kiosk van het Park.
Zie ook site Web of op pagina Myspace van Nox
Luister NOX

Olivier JUPRELLE... een ondekking in het Chanson française

JPEG - 245.2 kB

Olivier Juprelle componeert en interpreteert in het Frans (en soms ook in het Engels) zijn eigen liedjes waarvan de teksten komen van tekstschrijver Frank Lastköl. Hij bevindt zich zeker en vast in het nieuwe chanson française, qua tekst en atmosfeer. Na een opleiding in Londen en Antwerpen en nadien een carriere als bassist voor verschillende groepen zoals Vive la Fête en Mudflow, heeft Olivier Juplrelle zich recent gelanceerd als solist. Hij zal worden begeleid door Jeff Ribas op het klavier. Een mooie ontdekking ...

Plaats : In de Kiosk van het Park
Site Web en interview
Luister naar extracten d’Olivier Juprelle

SOUL T... soul & groove

JPEG - 42.2 kB

Soul T werd reeds gewiegd sinds zijn jonge jaren door universele muzikanten als Percy Sledge en Wilson Picket. Toen hij jong was, was hij een koorkind in het koor van de Pinksterbeweging. Vandaag is hij een soul artist waarvan de muziek zeer beïnvloed is door de gospel. Geboren te Burundi en van rwandeese nationaliteit, is hij nu woonachtig te Brussel waar hij reeds heeft opgetreden in de Botanique en Tour en Taxes. Zijn eerste album komt uit in oktober 2012. Tot dan kunnen jullie jullie in verrukking laten brengen door zijn muziek op 16 september. Een zachte manier om Landelijk Brussel af te sluiten.

Uur : 17.45 tot 19 uur
Plaats : In de Kiosk van het Park.
Ontdek op MySpace